Omgeving

De omgeving en activiteiten

Binnen 5 km rijden ligt het dorpje les Ollières sur Eyrieux. Hier vindt u een bakker, slager, kruidenier en café-restaurant. Te voet, via een bospad, ongeveer 35 minuten lopen. Een dorpje verder, St. Sauveur de Montagut, heeft een kleine supermarkt en meerdere restaurantjes.
Privas, een typisch Frans provinciestadje met alle voorzieningen ligt op 14 km.

De ruige natuur van de vallei van de Eyrieux daagt uit tot allerlei sportieve activiteiten, van kanotochten, zwemmen, fietsen en wandelen, tot een spannend klimparcours boven het water bij “Aquarock Aventure. Fietsen zijn te huur in les Ollières sur Eyrieux.
De oude spoorlijjn « La Dolce Via » is helemaal opgeknapt voor wandelaars en fietsers. Degenen die niet van stijgen en dalen houden kunnen over dit prachtige pad langs de rivier hun hart ophalen.
Voor de getrainde fietser zijn in dit bergachtige gebied vele kleine weggetjes met weinig verkeer om heel wat kilometers te maken.

Voor de wandelaars zijn er, ook direct vanuit le hameau de Burg, vele schitterende wandelingen te maken van een uurtje tot een hele dag.

Le hameau de Burg ligt centraal in de Ardèche, binnen de grenzen van het « Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche. In alle windrichtingen zijn uitstapjes te maken, de hoogvlakte met zijn woeste natuur en vergezichten , het kloofdal « de gorges van de Ardèche », met de natuurlijke boogbrug, de Rhônevallei met haar wijncultuur, mooie oude dorpjes en de stad Valence om gezellig te winkelen.

De vele zonuren maken de Ardèche tot een ideale vakantiebestemming. Ook in het voor- en najaar is het goed toeven met de bloesempracht en de kleurrijke herfst.

Hameau de Burg Ardèche Omgeving Actviteiten
Kano 620 300
Side Img3 300
Foto’s